Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Posten var länge en del av vårt DNA”

Publicerad: 20 februari 2014, 09:43

Göran Åkestam.

Resumé kunde igår berätta att Posten valt Forsman & Bodenfors. Åkestam Holst har haft Posten under hela 14 år. – Posten har varit en del av vårt dna under många år. Framför allt under den tiden byrån var mindre och uppdraget var större, säger Göran Åkestam, vd på Åkestam Holst.


Ämnen i artikeln:

Göran ÅkestamÅkestam HolstPostenForsman & Bodenfors

Åkestam Holst utsågs till Årets Byrå av Regi i tisdags.

Samma kväll fick Göran Åkestam reda på att byrån förlorat Posten och att Forsman & Bodenfors gått segrande ur striden.

Blev det som smolk i bägaren?
– Nja, det blev väl snarare ännu viktigare att vinna årets byrå, säger Göran  Åkestam.

Han  menar att det är en del av en byrås verklighet att skiljas från  uppdragsgivare och han är superstolt över vad Åkestam Holst har gjort åt  Posten.

Han har en rad minnen från uppdraget, men ett av de kanske  allra starkaste är när Posten hade krav på sig att banta antalet  leverantörer och utsåg Åkestam Holst till ensam reklambyrå hösten -04.

Åkestam Holst hade enbart haft B2B-uppdraget fram till dess.
– Jag kommer verkligen ihåg den pitchvinsten, den bekräftade oss. Det var enormt viktigt för oss som byrå, säger Göran Åkestam.

Ett annat kärt minne är ”Stefan the swopper”-kampanjen, som har vunnit mängder med priser.

– Det var nyskapande kommunikation då för fem-sex år sedan, säger Göran Åkestam.

Han berättar att byrån började jobba med uppdraget i samma veva som Posten stängde ned alla traditionella postkontor i landet.

Hur ser du på beskedet? Är du förvånad?
–  Jag är realist och Posten måste göra upphandlingar med jämna mellanrum.  Vi möter ofta Forsman & Bodenfors i pitchsammanhang och ibland  vinner vi och ibland vinner de, säger Göran Åkestam.

Vid ett  tilldelningsbeslut har man tio dagars tid på sig att överklaga  upphandlingen.

Åkestam Holst tänker inte överklaga Postens beslut.
–  Vi tittar framåt nu och avslutar på ett snyggt sätt. Vi kommer att  minnas tiden med massa stolthet och glädje. Vi har mött många fina  människor hos Posten under årens lopp, säger Göran Åkestam.

Han  tycker också att det känns skönt att konstatera att det negativa  beskedet inte innebär någon större ekonomisk risk för byrån.
–  Skilsmässor är ibland oundvikliga. Men vi har redan gift om oss med  många andra fina kunder. Nu går vi vidare, säger Göran Åkestam.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.