Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

PP Pension lyfter lastgamla nöjesreportrar som tvingas jobba efter pensionsåldern

Publicerad: 25 mars 2019, 09:07

I konceptet "Hur länge pallar du?" har PP Pension tidigare skildrat hur många i reklambranschen tvingas arbeta tills de blir 85. I de nya kampanjfilmerna lyfts även journalister och filmarbetare, som tvingas jobba på trots att de passerat pensionsåldern.


Ämnen i artikeln:

Bloomy IdeasReklam

Det är mer ovanligt att reklamare, spelutvecklare, designers, community managers, influencers och journalister har en tjänstepension än i andra yrken, vilket innebär att många tvingas jobba längre innan de har råd att gå i pension.

Det tar PP Pension fasta på i sin senaste kampanj inom det framgångsrika konceptet "Hur länge pallar du?" genom att skildra de som får jobba på istället för att gå i pension.

Den här gången lyfter PP Pension inte bara reklamare utan även journalister och filmarbetare.

– PP Pension är specialister på pensionslösningar för alla som arbetar mediebranschen. En bransch som består av många gamla men också helt nya yrken. Det är dessutom en mycket eftertraktad bransch där många unga önskar att få jobb. Hård konkurrens, nya bolag och strukturer gör att pensionslösningar ofta kommer långt ner i prioriteringarna, säger MiaPia Johansson på PP Pension i ett pressmeddelande.

Enligt pensionsbolaget har de tidigare kampanjerna fungerat väl som ögonöppnare kring frågan, och menar att många företag i mediebranschen har börjat förstå och få upp ögonen för ett stort värde i att erbjuda en trygg pension.

Ansvarig PP pension: MiaPia Johansson
Arbetsgrupp Bloomy Ideas:
Projektledare: Li-Lie Chemnitz
Kreatör: Jon Rönström
Kreatör: Marcus Holmlund
Designer: Holger Thorsin
Formgivare: Frida Thunholm
Regi: Kalle Carmback

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Ämnen i artikeln:

Bloomy IdeasReklam

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.