Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Pr-intåget är glädjande

Publicerad: 21 oktober 2011, 15:00

Appar, hundben, små kossor i plast och löparevent. Denna månads omgång bjöd på ovanligt många intressanta bidrag men också några inte fullt så lysande stjärnor. Det roliga med Månadens alternativa media är dock bredden och variationen på de inlämnade bidragen. Glädjande är också att fler pr-aktiviter gör entré. Mer sådant!


Ämnen i artikeln:

Månadens KampanjMånadens Alternativa Media

Lotta Mellgren, cd på Ester, analyserar Månadens kampanj – Alternativa Media.

Få saker kan uppröra så mycket som ett riktigt dåligt bidrag i Månadens  alternativa media. Särskilt när man lånar det offentliga rummet. Men få  saker kan också göra en så upplyft som ett riktigt bra bidrag i denna  kategori. Och det var många bidrag i månadens omgång som lekte just med  våra känslor. Ta böteslappen för Söders Cykel som exempel. Genom att  bötfälla olika cyklar med en lysande gul lapp bjöd man på 400 kronors  rabatt. Men hela 500 kronor i rabatt om man blev arg. Ett alternativt  sätt att bemöta oväntad aggression. Ett annat exempel var Awtech  Bilskadecenter som klistrade fiktiva repor på parkerade bilar bredvid en  riktig repa. Vid närmare betraktelse uppenbarar sig ett budskap i  stället för en repa och ett erbjudande om snabb hjälp. Är dock inte lika  övertygad om att alla bilägare som fick dessa fiktiva repor verkligen  uppskattade den hjälpande informationen.

Sedan har vi månadens tvåa där Hertz placerar ut hundben för stadens  hundar att hitta. Alla vi som är hundägare vet hur ”glada” vi blir när  en hund hittar något intressanta att äta ute i naturen. Men att då som  Hertz ge en liten positiv hälsning till matte eller husse via hundbenet i  fråga torde lugna en hel del upprörda känslor.

Det man kan säga om alternativa media är att de som behärskar  konsten att leverera ett budskap på ett annorlunda, respektfullt och  trovärdigt sätt alltid vinner sin publik. Precis som i många andra  medieval, men kanske särskilt viktigt i denna alternativa kategori. En  konst som få behärskar. Så stort grattis till OLW och heder till alla  som vet hur man gör!

LÄS ALLT OM OMGÅNGEN HÄR

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.