Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Praktikanterna fixar egen kund

Publicerad: 10 februari 2010, 10:41

Reklambyrån Hilanders storsatsar på sina åtta praktikanter.
De har fått starta egna byrån Yes Hello!
Nu tar de in sin första egna kund.


Arbetsgruppen som tog hem kunden: Cecilia Harrsen, Gustav Stjernberg och Tuva Lundgren

Pär Bergkvist, kreativ chef, på Hilanders erkänner att byrån varit dålig på att ta hand om sina praktikanter tidigare. Därför gjorde man en annorlunda lösning nu i höstas.
– De får driva en egen låda inom byrån med allt vad det innebär. Sedan varvar vi praktiken med föreläsningar både från oss på byrån och externa föreläsare.

Sedan november driver de åtta praktikanterna byrån Yes Hello! Hittills har de fått jobba med projekt för Hilanders befintliga kunder. Men nu har de dragit in den första egna kunden – tidningen Restautören.

Tidningen som är den ledande branschtidningen för hotell och restaurangbranschen ska lansera en ny webbtjänst. Den ska i sin tur marknadsföras av Yes Hello!
– De är ute och säljer sig själva. Nu får de hantera första egna kunden.

De åtta praktikanterna kommer från både reklamskolor och ekonomiutbildningar. De är alla födda på 80-talet och har aldrig jobbat på en reklambyrå tidigare. Men det är inte bara praktikanterna som lär sig nya saker.
– Vi lär oss också jättemycket. De kommer in i branschen med en oförstörd blick och hjärna, så kunskapen går definitivt åt båda hållen.

Kommer ni att anställa dem efter den här framgången?
– Vi har inte bestämt något. Det här är ett nytt och spännande experiment för oss.

Arbetsgruppen består av:
Cecilia Harrsen och Tuva Lundgren (AD)
Gustav Stjernberg (PL)
Pelle Bergkvist (CD)

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.