Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Praktikanterna säljs på Ebay

Publicerad: 19 maj 2009, 10:57

Krisen bland amerikanska reklambyråer blir allt djupare. Nu auktionerar Crispin Porter & Bogusky ut sina praktikanter på Ebay.


Ämnen i artikeln:

Crispin Porter + Bogusky

Crispin Porter & Bugusky auktonerar ut praktikanter.

Det är inte lätt att vara praktikant i den amerikanska medie- och reklamvärlden. Bloggen Huffington Post erbjuder en tremånaders praktikplats till högstbjudande och nu säljer Crispin Porter & Bogusky team med praktikanter på auktionssajten Ebay.

Med utgångspriset 1 dollar kan företag bjuda på tre månaders jobb som ska resultera i en presentation med strategier, koncept, varumärkespositionering men inga färdiga annonser. Praktikanterna som auktioneras ut har, enligt annonsen, tidigare jobbat med varumärken som Burger King, Volkswagen, Guitar Hero och Microsoft.

Just nu ligger högsta budet på 4 250 dollar. Pengarna går för övrigt till praktikanternas löner.

Det är oklart om försäljningen av praktikanterna på Ebay beror på brist på arbete. Byrån är en av USAs mest framgångsrika och känd för att använda udda metoder och medier i sitt arbete.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Crispin Porter + Bogusky

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.