Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Preem hyllar skogen med sjungande grenar och Gunde Svan

Publicerad: 17 september 2019, 06:55

I somras belönades Preem med Greenwashingpriset. Nu släpper man nya enheter från konceptet "Det är skillnad" där Gunde Svan berättar om drivmedelsbolagets Svanenmärkta diesel.


Ämnen i artikeln:

Gunde SvanPreemReklamForsman & Bodenfors

Hösten 2017 lanserade Preem kommunikationskonceptet "Det är skillnad", framtaget av Forsman & Bodenfors och frontat av Gunde Svan.

Koncepet ska profilera Preem som en hållbar aktör och visa upp deras nya Svanenmärkta diesel. Nu är man tillbaka med nya uttag där Gunde Svan går i skogen omgiven av sjungande grenar.

– Vi är ett svenskt företag som satsar stort på förnybart innehåll i våra produkter som vi dessutom tillverkar i Sverige. I våra filmer har vi valt att lyfta fram rester som blir över vid skogsbruk - eftersom Preem endast använder restprodukter i vår tillverkning av drivmedel. Det kokar ned till att vi vill visa att det går att tanka med förnybart innehåll, säger Ulrica Bååthe, chef för marknadskommunikation på Preem.

I somras "belönades" Preem med Greenwashingpriset av organisationen Jordens Vänner. Priset delas ut till en aktör som lovar mer än vad de håller när det kommer till miljöarbete.

LÄS MER: Så ska Preem hantera Greenwashingpriset

– För mig är det viktigt att samarbeta med någon som verkligen brinner för att göra en skillnad och vill nå konkreta resultat, resultatinriktad som jag är. Vårt samarbeta fungerar väl eftersom vi delar uppfattningen att skogen är en värdefull resurs som kan bidra till att vi kan bli självförsörjande på hållbara drivmedel, säger Gunde Svan i ett pressmeddelande.

Reklambyrå: Forsman & Bodenfors

Contentbyrå: Spoon

Mediebyrå: Scream

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.