Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Premiär för 3d-reklam i Superbowl

Publicerad: 6 januari 2009, 21:52

Mindre än en månad kvar till amerikanska Super Bowl.
Årets nyhet är tv-reklam i 3D. Intel har tillverkat 125 miljoner 3D-glasögon inför reklameventet.


Ämnen i artikeln:

Super BowlIntelPepsi

Reklamen för Monsters vs. Aliens blir i 3d.

I veckan är det hemelektronikmässan Consumer Electronics Show i Las Vegas. I dag har hd-tv blivit mainstream och tv-tillverkarna letar efter ny teknik att locka med.

– Nästa stora grej är 3D, säger Bob Perry, vice vd på Panasonic, till Wall Street Journal.

Redan 1 februari kan amerikaner med rätt utrustning se 3d-tv. Det är läsktillverkaren Pepsi och filmbolaget DreamWorks Animation som samarbetar om att göra två reklamfilmer som ska visas vid fotbollsfinalen Super Bowl. Den ena för kommande filmen Monsters vs. Aliens och den andra för Pepsis dryck SoBe Life Water.

För att se 3d-effekterna krävs det en ny typ av glasögon, som inte har rött och grön glas, och it-bolaget Intel har tillverkat 125 miljoner glasögon som nu delas ut gratis till amerikanerna.

Dreamworks vd Jeff Katzenberg säger till Brandrepublic att kostnaden för reklamfilmerna rör sig om tiotals miljoner dollar. 3d-glasögonen får livslängd över Super Bowl. Efter finalen ska NBC visa ett avsnitt av tv-komedin Chuck i 3d.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Super BowlIntelPepsi

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.