Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Premiär för finska superbyrån 358

Publicerad: 24 april 2008, 12:02

Finska byrån 358 hämtar kreatörer från internationella toppbyråer som 180, KesselsKramer och Crispin Porter + Bogusky. Och det finns redan planer på en att starta en svensk motsvarighet.


Nya byrån 358 startar idag.

Den finska byrån kommer att styras av vd:n Juha Aalto, som grundade nätverket Louder. Till sin hjälp har han Antero Jokinen från 180 i Los Angeles, Erkki Izarra som lämnar KesselsKramer Amsterdam och Ale Lauraéus med ett förflutet på Crispin Porter Bogusky.

Han har också lockat över Peter Barmer, tidigare partner på Hasan & Partners med erfarenhet från kunder som IKEA, H&M och Scandic Hotels. Verner Leimucomes lämnar den heta finska byrån Taivas för att ansluta till 358.

Byrån säger att de ska jobba med idéer snarare än reklam. Resultatet kan sedan bli en klädlinje, en bar, en ny sport eller en reklamkampanj. 358 definierar reklam som allt som får kunden att tycka om ett företag mera.

I Sverige kommer byrån Louder att samarbeta med finska 358. Men det finns långt framskridna planer på att starta upp byrån även i Sverige.
– Vi ligger idag i startgroparna med att sätta samman ett liknande superteam även i Sverige, säger Ulf Mård.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.