Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Prestigefyllt stipendium till Nina Åkestam

Publicerad: 15 oktober 2014, 20:04

Nina Åkestam (mitten) med stipendiet.

Foto: Susanna Sköld.

Reklamforskaren och förra Resumé-bloggaren Nina Åkestam tilldelades Bengt Hanser-stipendiet på 100watts-galan på onsdagskvällen.


Ämnen i artikeln:

Bengt Hanser-stipendiet

Motiveringen:

"I det stora perspektivet har marknadskommunikation, tack vare sin genomslagskraft i samhället, verklig makt att förändra. Den gör att säljare och köpare hittar varandra och skapar skatteintäkter och arbetstillfällen. På ett mer personligt plan kan den kreativa kommunikationsvärlden också innebära ett givande karriärval.

Men vad händer när marknadskommunikationens makt inte används med ansvar? Och när de arbetstillfällen som skapas i kommunikationsbranschen, liksom i samhället i stort, fortfarande 2014 har olika villkor beroende på om vi är kvinnor eller män? Och när branschens driftiga talanger förlorar kontakten med livet utanför jobbet i strävan att ständigt nå nya nivåer i karriären?

Självupplevt och med ett akademiskt perspektiv har årets Bengt Hanser-stipendiat nått brett genomslag. Årets pristagare belyser, dissekerar, ifrågasätter och söker meningen med hela skiten – kommunikationsbranschens betydelse och ansvar i stort och smått. Genom kraften i det välskrivna ordet har årets pristagare också bidragit både till en fördjupad diskussion och ett uppfräschat förhållningssätt till livet som kommunikatör och till livet som helhet. Årets pristagare är Nina Åkestam".

KOMM:s Bengt Hanser-stipendium syftar till att ”hävda reklamens betydelse för näringsliv och samhälle samt aktivt verka för att höja reklamens kvalitet och förnya dess uttrycksmedel”.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Bengt Hanser-stipendiet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.