Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Pride-profiler uppmanar män att kolla prostatan

Publicerad: 2 augusti 2017, 12:25

Skådespelerskan och transaktivisten Aleksa Lundberg invigningstalar på årets Pridefestival. Samtidigt figuererar hon i en kampanj för Mustaschkampen.


Ämnen i artikeln:

Joakim JonasonReklambyråerStockholm Pride

Aleksa Lundberg var den första öppna transpersonen att stå på Dramatens scen. Hon är också en aktivist och talesperson för transpersoners existens både idag och historiskt. Nu är hon med och uppmanar män att göra PSA-test i den årliga kampanjen Mustaschkampen.

Andra frontfiguer i kampanjen är Lars-Åke "Babsan" Wilhelmson, Mia Lodalen, Mariette Hansson och Elisabeth Olsson Wallin. Gemensam nämnare är att de alla står i frontlinjen för feministiska- och HBTQ-frågor.

Bakom kampanjen står Prostatacancerförbundet i samarbete med reklambyrån NEW.
– Att dela upp oss människor i kön, ras, ålder, läggning, mm mm och be oss att enbart hjälpa den som vi själva kan se i spegeln varje morgon, känns väldigt gammalmodigt. Vi ser Mustaschkampen som gränsöverskridande (alla gränser) och att Sveriges vanligaste cancersjukdom drabbar "alla" är ju ganska självklart. Med 2017 års kampanj – "Are you man enough" - vill vi göra det extremt tydligt. One for all, all for one", säger NEW:s Jocke Jonason i en kommentar.

Kampanjen fotades i våras, och eftersom Aleksa Lundberg invigningstalar i dag väljer de att köra annonsen samtidigt.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.