Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Priderörelsens push på Löfven

Publicerad: 8 juni 2015, 09:24

I kampanjen Push for Pride vill West Pride i Göteborg skapa verktyg för nätaktivism.

När West Pride drar igång i Göteborg ska festivalens deltagare engagera politikerna att agera för mänskliga rättigheter runt om i världen. Dels med en namninsamling på nätet – dels med en fysisk knapp i Nordstan.


Ämnen i artikeln:

Alice Bah KuhnkeMargot WallströmMorgan JohanssonStefan Löfven

På onsdag börjar West Pride, eller HBTQ-festivalen som den hette förut, i Göteborg. I årets kampanj Push for Pride vill man rikta fokus på orättvisor och förtryck som drabbar hbtq-personer runt om i världen.

Genom att klicka på en knapp på kampanjsajten, eller på plats i Nordstan i Göteborg, kan vem som helst skicka ett meddelande till statsminister Stefan Löfven, demokratiminister Alice Bah Kuhnke, justitieminister Morgan Johansson och utrikesminister Margot Wallström.

–Genom att prata om hur situationen ser ut för hbtq-personer och tillsammans visa att vi vill ha en förändring, vill vi sätta press på våra beslutsfattare att vidta faktiska åtgärder, säger Emma Percival på West Pride i ett pressmeddelande.

Mika Wallgren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.