Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Primes nya Slussenskyltar uppmanar folk att omfamna kaoset

Publicerad: 29 maj 2019, 08:04

Med de nya skyltarna i Slussen vill Stockhoms stad och Prime få förbipasserande att dra på smilbanden i byggkaoset.


Ämnen i artikeln:

Reklam

Ombyggnationen av Slussen – en av Stockholms viktigaste knutpunkter – kan lätt upplevas som kaotiskt för de nära en halv miljon stressade stockholmare och förvirrade turister som passerar varje dag. Därför har Stockholms stad tillsammans med Prime tagit fram ett nytt skyltprogram som uppmanar förbipasserande att omfamna kaoset.

På skyltarna står bland annat: "First step to blend in like a local: Complain about the Slussen construction", och "Om du är visionär kan du blunda och föreställa dig hur fint det kommer bli här om sisådär fem år".

LÄS MER: "Stockholms stad om mångfaldskritiken: 'Har en väg att vandra'"

– Alla vet ju hur jobbigt det är med ett stambyte och Slussen är ju alla stambytens mamma. Men allting kommer att bli mycket bättre, och det är bland annat det vill vi lyfta i den här kampanjen, säger Eva Rosman, kommunikationschef för Projekt Slussen, i ett pressmeddelande.

Robin Wiman, kreatör på Prime, kommenterar:

– Vårt kontor ligger precis vid Slussen, så vi vet allt om hur stökigt, bökigt, högljutt och långdraget detta gigantiska projekt kan kännas. Men också hur stort och mäktigt det är - vi följer det ju från första parkett. Därför kändes det superkul när Stockholm Stad kom till oss med det här uppdraget. Nu kan vi följa slussenbygget från våra fönster och samtidigt tjuvkika på hur Stockholmare och turister reagerar när de ser skyltarna.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Ämnen i artikeln:

Reklam

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.