Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Primus släpper kampanj i 50 länder

Publicerad: 20 mars 2008, 13:14

Primus, som utvecklar och säljer kök, lyktor och tillbehör för fritids- och friluftsbruk, släpper en internationell kampanj med konceptet ”Primus was here”. Kampanjen är signerad nkel kommunikation.


Primus har samarbetat med nkel kommunikation sedan 2003. Nu har reklambyrån tagit fram en ny kampanj som ska visa exakt hur många länder Primus finns i. Enligt Primus ska kampanjen, som totalt kommer att synas i 50 länder, visa att företagets kök och lyktor är några av de mest använda världen över .

Hittills har nkel kommunikation tagit fram strategiska kommunikationskoncept, taktiska butikskampanjer, webbkommunikation och förpackningsdesign åt Primus. Nu satsar företaget på en omfattande annonskampanj där de lyfter fram nya möjligheter till personliga äventyr tillsammans med produkterna.

Jonas Haage, art director på nkel kommunikation, berättar om kampanjen.
– ”Primus was here” bygger på att Primus har varit nästan överallt. I årets kampanj vill vi belysa att ett äventyr kan vara något högst personligt. Och kan äga rum på de mest oväntade platser. Eftersom den här kampanjen ska gå i ett 50-tal länder har den stora utmaningen varit att hitta situationer som man kan känna igen sig i oavsett om man är i Sverige, Indien eller Afrika.

Under året kommer Primus också satsa på att få en bättre och mer miljövänlig image. Bland annat ska de stödja ett trädplanteringsprojekt i Costa Rica där de betalar tillbaka motsvarande summa i antal kvadratmeter regnskog som den totala mängd koldioxid som alla företagets Etapower-kök släpper ut.

Primus

Uppdragsgivare: Annika Öhberg, Primus
Byrå: nkel kommunikation
Arbetsgrupp: Ronny Forsberg projektledare,  Eva Runvald  produktionsledare,  Jonas  Haage ad Annika Brännström copywriter, Maria Sylwan original

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.