Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Reklam

Printnedgången tynger Nordic Morning

Publicerad: 19 augusti 2015, 08:38

Nordic Morning-koncernens omsättning minskade under det första halvåret 2015.


Ämnen i artikeln:

Nordic MorningJG CommunicationCitatOttoboni

Nordic Morning (tidigare Edita) med säte i Finland rymmer en rad bolag, bland annat Citat, JG Communication och Klikki. I våras köpte de digitalbyrån Ottoboni för lite drygt 68 miljoner kronor (plus 24,8 miljoner i möjlig tilläggsköpeskilling) och i halvårsrapporten för 2015 slår de fast att deras digitala avtryck nu är betydligt större.

Samtidigt brottas Nordic Morning med en kraftigt vilkande printmarknad vilket gör att intäkterna minskar. Omsättningen under årets sex första månader sjönk till 503 (540) miljoner kronor. Samtidigt har kommunikationskoncernen en goodwillpost på 217 miljoner kronor. Om "strukturförändringen på kommunikationsmarknaden" går snabbare än väntat flaggar de för en nedskrivning.

Rörelseresultatet minskade också kraftigt till 5,6 (30) miljoner kronor. Men förklaringen till fjolårets resultat är delvis en fastighetsförsäljning. Rensat för engångposter blev resultatet 1,9 (-2,8) miljoner kronor.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.