Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Prisad copy byter byrå

Publicerad: 16 september 2010, 12:31

Björn Colliander är ny copywriter på Kärnhuset. Närmast kommer han från Trackster där han jobbade i fyra år.


Ämnen i artikeln:

KärnhusetTrackster

Björn Colliander. Foto: Pressbild.

Hur kommer det sig att du bytte byrå?

– Jag tyckte det var dags att röra på sig och få nya utmaningar. Jag var på Trackster i fyra år och nu började det bli förändringar där med hopslagningar och så vidare. Sen ville jag ville jobba med bredare reklam, och Kärnhuset är en ”vanligare” byrå.

När tog du beslutet?

– I juni. Det var Johans Henriksson, en av delägarna till Kärnhuset och som jag jobbade tillsammans med på Trackster, som var delvis med i det här. Vi har hållit kontakten och det här växte fram under våren efter luncher tillsammans. De behövde en copywriter, och sedan pratade vi fram och tillbaka. Det var en process, helt enkelt.

Vad kommer du att jobba med nu?

– Det kommer bli flera kunder, men för tillfället är det Mälardalens högskola och Gotlands högskola som jag arbetar med. Sen kommer det säkert att bli lite Arla och Grolsch. Men jag har ju bara varit här i tio dagar än så länge.

Får du högre lön?

– Vi kan väl säga så här, jag får inte sämre i alla fall, säger han.

Björn Colliander har tidigare arbetat på  Draft FCB, Lowe Forever och WOW. Han har vunnit ett flertal priser, bland annat i Guldägget, 100Wattaren, Guldnyckeln och Guldlådan.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

KärnhusetTrackster

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.