Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Prisbelönt ad lämnar King

Publicerad: 24 oktober 2012, 07:39

Axel Isberg.

Den prisbelönte art directorn Axel Isberg lämnar reklambyrån King efter fem år för att bli frilanskreatör.


Ämnen i artikeln:

King

Axel Isberg har arbetat på King i fem år, med kunder som Ica, SJ, Triss  och Åhléns. Han har vunnit flera gånger i Guldägget och även i  internationella reklamtävlingar, nu senast ett lejon i Cannes 2012.

Han lämnade King i somras för att färdigställa ett sidoprojekt på heltid och nu väntar en framtid som frilanskreatör.

– Tanken på att jobba som frilans har vuxit fram. Jag har trivts bra på  King, och det är en byrå full av begåvade människor. Men i och med att  jag var med och startade upp ett sidoprojekt kallat The Case Factory som  tog mer och mer tid i anspråk,  kändes det rätt att satsa helhjärtat på  detta under en period. Nu är konceptet och butiken klar och jag kommer  nu att arbeta som frilansande kreatör och ad, säger Axel Isberg till  Resumé.

Vad går The Case Factory ut på?
– T.C.F. går ut på att sälja handtillverkade fodral till mobiler, ipads  och datorer i exklusivt italienskt läder. I bolaget finns ett av  Italiens äldsta och ledande garverier som levererar läder till flera av  de stora modehusen. Samma typ av läder används till Case Factorys  produkter, säger Axel Isberg och fortsätter:

– Målsättningen är att flytta dessa typer av varor, framför allt  mobilskalen, från plastförpackningarna på spjuthyllorna, in i  modevärlden. Första butiken öppnade på Nybrogatan för tre veckor sedan,  och webshopen kommer upp under denna vecka.

Vad hoppas du jobba med för projekt som frilans?
– Självklart vill jag fortsätta jobba med samma typ av projekt som jag  har gjort på byrå. Men ta detta butikskoncept till exempel. Det är ett  utmärkt exempel på hur jag har fått möjligheten att jobba med alla typer  av kreativa varumärkesfrågor, allt från golvbets till strategier och  visuell paketering.

Axel Isberg är utbildad på Berghs samt Forsbergs och har under sina över  tio år i branschen jobbat på bland annat John Doe i Amsterdam, Leo  Burnett och TBWA, och nu de senaste 5 åren på King.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

King

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.