Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Profil Communication tar sikte i det blå

Publicerad: 21 juli 2008, 06:33

Trollhättebyrån Profil Communication får nytt förtroende av den ryska flygplanstillverkaren Sukhoi. – Det här stärker vår position ytterligare på den internationella marknaden, säger reklambyråns vd Jan Holmkvist, i en kommentar.


Jan Holmkvist tillsammans med Olga Kayukova, kommunikationsdirektör på Sukhoi Civil Aircraft och vice kommunikationsdirektör Andrey A. Muraviev.

Profil Communication har haft hand om lanseringen av passagerarplanet Sukhoi Superjet 100, som introducerades med hjälp av en film på den nu pågående internationella flygmässan i Farnborough utanför London. Ägarna blev så pass nöjda att de nu bestämt sig för att förnya samarbetet med reklambyrån.

Enligt byrån blev de först kontaktade av Sukhoi i slutet av förra året. Det ryska företaget hade sett och gillat vad Profil Communication gjort för Volvo Aero.

– Vi kommer att jobba med Sukhois marknadsföring under hela 2009, med inriktning på flygmässan i Paris nästa sommar samt eventuellt en mässa i Moskva under hösten. Hela flygindustrin talar idag om nya lösningar för att sänka bränsleförbrukningen och skona miljön och på det området ligger Sukhoi långt framme, säger Jan Holmkvist.

Hur mycket beräknar du att uppdraget är värt?
– Det är jättesvårt att säga. De blir definitivt en av våra största kunder.

Profil Communication samarbetar idag även med företag som Carl Lamm, Saab Automobile, Folkspel och Jaguar.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.