Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Proviva: ”Vi är jätteglada”

Publicerad: 27 mars 2014, 09:37

Resumé har i omgångar rapporterat om att Mia Skäringers rekorddelade debattartikel i Aftonbladet ”Nu räcker det” har fått skarp kritik för att använda samma budskap som Provia i sin kommunikation. Mia Skäringer har precis valt att hoppa av bloggsamarbetet. Men Proviva hänger inte läpp.


Ämnen i artikeln:

ProvivaAftonbladetMia Skäringer

– Vi älskar Mia och tycker att hon är helt grym. Vi är jätteglada över  att hon kom förbi och bloggade åt oss ett tag. Sedan får folk reagera  hur de vill, säger Frida Keane, health & corporate affairs director  på Proviva.

DN:s vetenskapsreporter Karin Bojs menade jatt det inte  ens finns några belägg för att mjölksyrebakterier kan kompensera en  överdosering för ”sockerdosen”?
– Det här en av de mest forskade  bakteriekulturer som finns i världen och Karin Bojs tar inte med något  av detta i sin text, säger Frida Keane.

Karin Bojs menar också att  det inte ens råder någon hälsohets bland unga kvinnor eftersom den  gruppen är en av de som får i sig allra mest socker?
– Vi har gjort  en kvantitativ och kvalitativ undersökning som visar att det finns en  hälsohets. Det finns sammanställt i vår hälsostressrapport. Jag  uppmuntrar människor att ta del av rapporten, säger Frida Keane.

Hur ser ni på att Mia Skäringer har hoppat av samarbetet?
– Som jag sade tidigare så är vi jätteglada över att den tid som Mia Skäringer har bloggat hos oss, säger Frida Keane.

Hur tycker du att ert varumärke har påverkats av den debatt som har varit?
–  Vi har fått väldigt mycket positiv feedback. Sedan finns det dem som  tycker annorlunda. Men det är alldeles för tidigt att bedöma resultatet  av det hela, säger Frida Keane.

På frågan hur hon tror att Mia  Skäringers varumärke har påverkats av kritiken upprepar hon samma svar  som hon ger om själva samarbetet. Det vill säga att man är väldigt glada  med mera.

Ska ni skrota ert bloggprojekt nu när hon hoppat av eller tar ni in någon annan?
– Vi har precis fått den här informationen. Så det jag inte uttala mig om, säger Frida Keane.

Hon tycker att Proviva hela tiden har varit transparent om samarbetet:
– Vi har erbjudit Mia Skäringar en bloggportal, säger Frida Keane.

Hur kommer det sig att använde samma budskap i debattartikeln som ni gör i er kommunikation. Hälsohets och sådant?
–  Om man läser Mia Skäringers sista bloggpost inser man att det inte  är många företag i Sverige som skulle låta henne skriva så fritt. Och om  man också ser på sådant som hon har skrivit under sin karriär inser man  också att det är hennes egna ord som hon använder sig av i  debattartikeln, säger Frida Keane.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.