Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Publicis-chefen biter sig fast

Publicerad: 16 september 2014, 13:00

Chefen för kommunikationsgruppen Publicis, Maurice Lévy, offentliggjorde sina planer på att avgå redan år 2011. Nu står det klart att han är kvar till 2016 – detta trots att han misslyckades med att slutföra samgåendet med Omnicom.


Ämnen i artikeln:

Maurice LévyPublicis Groupe

Maurice Lévy blir kvar till slutet av 2016.

Det står klart efter att kommunikationsgruppen har offentliggjort organisationsförändringar, vilket bland annat innebär att den globale chefen för Saatchi & Saatchi, Kevin Roberts, ersätts av Robert Senior som vd och Chris Foster som operativ chef, enligt Adweek.

Robert Senior har varit Saatchi & Saatchis EMEA-chef, medan Chris Foster har varit ordförande och vd för Saatchi & Saatchi när det gäller verksamheten för Asien-Stilla Havs-regionen.

Adweek rapporterar att utnämningen av Robert Senior var väntad efter att han tidigare har haft en topptjänst på Fallon och ansvarat för ett samarbete med Fallon och Saatchi & Saatchi – samarbetet inleddes år 2007.

Kevin Roberts är den som har haft en global vd-post för en kreativ byrå som allra längst – han tillträdde år 1997, enligt Adweek.

Publicis-gruppens operative chef, Jean-Yves Naouri, sågs tidigare som en dem som konkurrerade om att ta över efter Maurice Lévy, men han uppges inte vara kvar i den nya organisationen.

Publicis har inte velat kommentera den uppgiften.

Organisationsförändringen tillkännagavs efter ett styrelsemöte i Paris igår.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.