Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Puma åter i "svenska" händer

Publicerad: 8 januari 2009, 14:38

Åkestam Holst förlorade Pumas fotbollsuppdrag för ett par år sedan. Men nu är sportjätten åter i ”svenska” händer. Svenskbyrån Syrup i New York får uppdraget för lagsporter – med sikte på VM i Sydafrika.


Ämnen i artikeln:

Åkestam HolstPumaSyrup

Syrup får ansvaret för all Pumas lagsport. Foto: Puma

För drygt fyra år sedan valde Puma Åkestam Holst som byrå för sin fotbollssatsning – ett samarbete som pågick under ett par år och bland annat gav upphov till uppmärksammade kampanjen Welcome to football.

Nu lägger Puma ett ännu större kreativt uppdrag i svenska kreativa händer. ”Svenskbyrån” Syrup i New York får uppdraget för Pumas lagsporter, som bland annat inbegriper fotboll, rugby och handboll.

Syrup får en nyckelroll i skojättens kampanjarbete inför VM i Sydafrika 2010.

Jakob Daschek, kreativ chef på Syrup, säger i ett pressmeddelande:
– Vi växte upp när stjärnor som Maradona och Cruyff spelade i Puma och vi drömde om att bli som dem en dag. Som verkliga fotbollsfanatiker är det här en perfekt möjlighet för oss att närma oss kreativitet från en annan vinkel och att länka samman design och sport med en unik Puma-attityd.

Peter Willebrand

Ämnen i artikeln:

Åkestam HolstPumaSyrup

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.