Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Quantcast in i Norden

Publicerad: 4 juni 2015, 14:48

Anders Uhlin, ny Nordenchef på Quantcast.

Foto: Pressbild.

Amerikanska Quantcast etablerar sig i Norden genom att köpa upp Ad Performance. Deras vd Anders Uhlin utnämns till chef för hela regionen.


Ämnen i artikeln:

Programmatic

Quantcast är en globla spelare inom automatiserad handel (programmatic) och analys av big data. Nu ger de sig in på den nordiska marknaden genom att köpa Stockholms-baserade Ad Performance.

– Vi ser en stark tillväxt på den europeiska marknaden och ser fram emot att expandera i Sverige och övriga Norden. Genom kombinationen av vår egen omfattande data och avancerad databearbetning har vi en stor förståelse för de specifika lokala målgrupper som våra kunder verkligen vill nå, säger Konrad Feldman, grundare och koncernchef för Quantcast, i ett pressmeddelande.

Ad Performance byter nu namn och bildar kärnan för Quantcast verksamhet i regionen. Deras förhoppning är en stark tillväxt framöver.

– Förra året gjorde 66 procent av publicisterna i Sverige sitt annonsutrymme tillgängligt för automatiserad handel. För att verkligen maximera fördelarna med automatiseringen måste data vara grunden i all digital annonseringsstrategi, kommenterar Anders Uhlin, medgrundare till Ad Performance och ny Nordenchef för Quantcast.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Programmatic

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.