Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Rädda en stockholmare – Örebro lanserar räddningskampanj

Publicerad: 16 november 2018, 09:09

Handelskammaren Mälardalen, Örebrokompaniet och flertalet örebrobaserade IT-företag och IT-baserade offentliga arbetsgivare lanserar en kampanj för att få stockholmare att flytta till Örebro.

Ämnen i artikeln:

Reklam

I samband med kampanjen som har utformats tillsammans med örebrobyrån Lebowski, lanseras flera filmer; dels med anonyma intervjuer och dels med ögonblick ur den stressade Stockholmarens vardag. Dessutom lanseras hemsidan bytliv.nu och räddenstockholmare.se. Kampanjen riktar sig till personer som jobbar inom IT, men även tidigare örebroare som flyttat till Stockholm – flytta tillbaka och få ett bättre liv i Örebro, är budskapet.

– Det är helt galet att stockholmare i genomsnitt spenderar mer än 270 timmar om året på att pendla till och från jobbet. Just nu fokuserar vi på att rädda stockholmare som jobbar med IT. Vi vet att de har det tufft där borta och vi behöver fler IT-talanger i Örebro. Vi vill göra dem uppmärksamma på att det går att få ett bättre liv i Örebro. Ett liv med mindre stress, kortare väg till jobbet, större boende och mer tid över till familj, fritid och annat som gör livet bättre, säger Louise Anestad, varumärkesansvarig på Örebrokompaniet, i ett pressmeddelande.

Kampanjen pågår från november i år till oktober 2019.

Intervjufilmerna:

Filmerna om stockholmarens stressiga vardag:

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev