Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Rafael Edholm bakom News 55:s första reklamfilm

Publicerad: 9 juli 2015, 12:33

Den nya reklamfilmen.

Artur Ringart och Fredrik Lundberg startade News55 i juni – en nyhetssajt för äldre. Nu släpper de sin första reklamfilm regisserad av Rafael Edholm.


Ämnen i artikeln:

News55Artur Ringart

Nättidningen News55 lanserades lagom till Almedalsveckan. Satsningen kom av att den förre SVT Sport-profilen och TV4-chefen Artur Ringart tillsammans med den tidigare programchefen på MTG TV, Fredrik Lundberg, ansåg att ingen publicist tänkte på deras femtioplus-kompisar när de gjorde tidning.

För att marknadsföra sig själva släpper de nu en första reklamfilm – i en censurerad och en ocensurerad version. Rafael Edholm, som förutom att regissera också är skådespelare, hoppas på fler samarbeten i framtiden.

– Ja, det hoppas jag. Vi har pratat om det. Men det beror på om jag får porten efter den här filmen. Men News55 hängde på idén direkt. Det är kul att de har humor och glimten i ögat, säger han till Resumé.

Han blev kontaktad av News55 och hittills har det blivit två filmer – en till släpps senare.

Ni har en ocensurerad variant. Tycker du att det är för mycket censur i reklamfilmer i dag?
– Ja, både i reklam och i sociala medier. Allting ska framhäva en så fantastisk vardag som möjligt. Det ska censureras och retuscheras ut i kanterna, men vi är inte mer än människor.

Rafael Edholm tycker att satsningen på en nyhetssajt för äldre är kul.

– De man har växt upp med som har stått för nyheter och ankare och levt med i flöden har förpassats till en elefanternas djurkyrkogård. Här har man samlat ihop dem och de sitter allihop på enorm erfarenhet. Det finns en trovärdighet där som är jävligt härlig, säger han.

Parallellt med reklamfilmsskapandet regisserar Rafael Edholm också musikvideos och långfilmer.

– Men reklam är skitkul. Man har bara ett visst antal sekunder på sig att berätta en historia – och det ser jag som en utmaning. Hatten av för skådespelarna i filmen. Sommarsverige bjöd inte på sin vackraste sida under inspelningsdagen – men det syns inte. De höll goa, glada miner.

Filmen kommer att gå i sociala kanaler.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

News55Artur Ringart

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.