Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Rappande reklamare fick drömjobb

Publicerad: 28 februari 2013, 08:41

Den rappande reklamaren

Karl Lehmanns idé att rappa sitt cv var uppenbarligen en briljant idé. Han blev överöst av anbud från arbetsgivare. Idag har han fått drömjobbet som marknadsansvarig på Wise IT.


— Jag  använde min hobby, musiken, och rappade om mig själv som jobbsökande,  la ut det på min Facebook och Twitter och fick på en vecka 68 000  gillare säger Karl Lehmann Jag har inte sett någon annan göra detta så visst kändes det  kul att få sån positiv respons.

Karl läste marknadskommunikation och IT på Stockholms universitet och  efter studierna sökte han ett 30-tal jobb utan att få napp.  

Men efter det rappade cv:t blev Karl Lehmann högvilt. Drygt 100 potentiella arbetsgivare hörde av sig.

Karl Lehmann är från och med måndag marknadsansvarig på  Wise IT. Han kommer att ansvara för marknadsaktiviteter, utveckla  hemsidan, finna nya kunder och framförallt bygga varumärket.

-        Jag  har fått drömjobbet där jag har möjlighet att forma det som jag tycker.  Mitt mål är att driva trafiken hit och kanske ordna en blogg för just  IT-jobb, något som jag tror är eftertraktat.

Mathias Linarfve, som såg Karl bestämde sig direkt för att han var den rätta för rollen som marknadsansvarig.

-        Med  sån kreativitet och drivkraft var han som klippt och skuren för rollen  som marknadsansvarig hos oss. Han blir en enorm resurs.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.