Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Ratade Berghs – gjorde kometkarriär

Publicerad: 23 juni 2014, 10:14

Jennie Isberg.

Jennie Isberg gör kometkarriär och har efter tre år på sitt första jobb – företaget Lundalogik med 130 anställda – blivit marknadschef. –Jag valde mellan att ta ett vikariat på Lundalogik eller plugga på Berghs som ”alla andra”. Jag är väldigt nöjd med mitt val, säger hon till Resumé.


Jennie Isberg läste Medie- och kommunikationsvetenskap vid Lunds Universitet  när hon 2011 erbjöds ett mammavikariat på 50 procent som marknadsassistent på företaget Lundalogik som utvecklar CRM-system.

Egentligen hade hon tänkt att flytta tiill Stockholm för att läsa på Berghs – men hon tog vikariatet och pluggade samtidigt klart sin kandidatexamen i Medie- och kommunikationsvetenskap.

– Efter att jag hade börjat  erbjöds jag resterande 50 procent i kundtjänsten. Jag var inte så intresserad av just det, men jag ville verkligen jobba på Lundalogik, så jag tog det ändå, säger Jennie Isberg.

För varje vecka fick hon sedan fler och fler procent på marknadsavdelningen. Hon fick ta över mammavikarietat som marknadsassisten  helt, och ansvaret växte raskt. Jennie Isberg avancerade till operativt marknadsansvarig och kom  snabbt in i rollen.

–När vår marknadschef blev vice vd fick jag erbjudandet att ta över hans jobb. Jag är både stolt och tacksam över att nu vara marknadschef på ett företag som ger nyexade möjlighet att komma in i arbetslivet och göra karriär. Redan från dag ett har jag trivts med både kollegor och arbetsuppgifter. Jag informerade faktiskt min chef ganska tidigt om att jag planerade att ta över hansjobb en dag – nu är det verklighet (skratt), säger Jennie Isberg.

Vilka är dina bästa karriärtips?
–Det är lätt att det blir floskler, men i mitt fall har det handlat om att inte vara rädd. Många, kanske framför allt tjejer, har lätt för att ifrågasätta sin kompetens och tvivla på sin egen förmåga. Jag struntade i det – jag gav mig fan på att klara det.

– Man ska inte heller stirra sig blind på ett fåtal företag som man vill jobba på. Det finns så många andra vägar än de mer traditionella att gå. I mitt fall är jag är väldigt nöjd med att jag valde bort Berghs och i stället tog den här vägen.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.