Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

RBK-copy bakom förfalskade mynten

Publicerad: 5 september 2012, 12:37

Nu träder copywritern Karl Fredrik Mattsson på reklambyrån RBK fram och meddelar att han är mannen bakom de förfalskade enkronorna med texten "Vår horkarl till kung".


Ämnen i artikeln:

Karl Fredrik Mattsson

Det är den konstnärsdrivna konstmässan Supermarket i Stockholm  som i dag presenterar personen som uppger sig ligga bakom  de förfalskade enkronor som förbryllat landet.

Enligt TT hörde copywritern Karl Fredrik  Mattsson själv av sig till konstmässan som tackade ja till att  presentera myntförfalskaren och dennes 30 minuter långa film  "Kungaexperimentet" under en pressvisning på Kulturhuset i Stockholm.

– Det känns som att man har lyckats med att göra begreppet folkligt. ”Vår horkarl som kung” är numera en riksangelägenhet, sa Karl Fredrik Mattsson på en presskonferens i dag.

Han vill inte berätta varför han har gjort konstverket då det inte ligger i ”hans uppdrag att förklara sin konst” och att ”konstverket får tala för sig själ".

Han sa sig inte vara rädd för rättsliga följder.

– Jag är beredd att åtalas om kungen vill åtala mig.

Sammanlagt handlar det om åtta mynt som har spridits runt om i landet.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Karl Fredrik Mattsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.