Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

RBK utan pris i Innovation

Publicerad: 18 juni 2013, 13:49

RBK och Civil Righs Defenders hade kämpat hårt med presentationen av ”Natalia Project” i den nya kategorin Innovation.
Men det blev inget svenskt pris – i stället gick Grand Prix till den amerikanska mjukvaran Cinder.
– Men Natalia Project har redan fått mer uppmärksamhet än vad vi vågat drömma om och det ger Civil Rights Defenders förutsättningar för ytterligare utveckling av sitt arbete, säger RBK:s vd Mathias Wikström till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Cannes Lions

Människorättslarmet "Natalia Project " är redan en succé och har fått några lejon i andra kategorier, men det blev inget pris i Innovation-kategorin.

De nominerade bidragen fick presentera sina koncept för juryn, med reklamikonen David Droga som ordförande, i söndags och det svenska teamet hade förberett sig minutiöst.

–      Natalia Project imponerade verkligen på oss, men det var mycket hård konkurrens och de belönade bidragen var alla i gång ordentligt i större skala, säger jurydelegaten Emad Tahtou på det australiensiska bolaget 37Degrees.

För Civil Rights Defenders och RBK är Cannes Lions ändå en stor framgång och teamet på plats gläder sig över succén och det stora intresset för projektet.

– Mötena som Natalia Project har fått till stånd i Cannes, och som vi även hoppas på att få när Cannes Lions är över, gör att vi betraktar nomineringen i Innovation som en stor seger med eller utan lejon på toppen, säger Johan Pihl, cd på RBK.

Mathias Wikström, vd på RBK:

– Fantastiskt roligt att vara en av extremt få nominerade i en av de mest spännande kategorierna! Självklart hade det varit ännu roligare med ett lejon men Natalia Project har redan fått mer uppmärksamhet än vad vi vågat drömma om och det ger Civil Rights Defenders förutsättningar för ytterligare utveckling av sitt arbete.

Grand Prix-vinnare i Innovation blev mjukvaran Cinder, skapad av The Barbarian Group i New York. Totalt belönades fyra bidrag.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Cannes Lions

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.