Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Reddit bakom jättelyft för Nordnet-reklam

Publicerad: 21 november 2014, 14:12

Foto: Skärmdump från filmen.

Sociala nyhetssidan Reddit har fått Fortunes Nordnet-film "Transparent banking" att bli viral. Sajten har genererat över 160 000 visningar på mindre än ett dygn. – Det kom helt oväntat och bevisar tesen att det är innehållet som styr, säger Johanna Snickars, pr-chef på Nordnet.


Ämnen i artikeln:

RedditNordnet

Med kampanjen ville Nordnet bli mer transparenta. Reklamfilmen som släpptes i måndags visar bland annat att den inhyrde skådespelaren Danny Fehsenfeld tycker att han är snyggare än vd:n.

Nu har Nordnet kunnat koppla sin trafik till en Redditlänk, vilket gjort att de funderar på att dra ner på annonseringen för Youtube-filmen i Norden. Reddit har länkat till en av filmerna för den norska publiken.

– Länken verkar ha lagts upp för ungefär 18 timmar sedan, sen gick det ganska fort. Vi vet inte vem personen som lagt upp länken är men det är ingen anställd, säger Johanna Snickars.

Före Reddit-länken hade filmen fått ungefär 2000 visningar på fyra dygn.

Även om den amerikanska marknaden inte tillhör den svenska bankens målgrupp är Johanna Snickars mycket nöjd över uppmärksamheten.

– Det här är det bästa beviset man kan få för att vi gjort en bra kampanj, säger hon.

Här kan du se filmen som delats:

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

RedditNordnet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.