Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Regeringskansliet söker byråer

Publicerad: 22 december 2014, 12:45

Startar upphandling.

Foto: Martina Huber/Regeringskansliet.

I början av nästa år utlyser regeringskansliet upphandling för prestigeuppdrag. De söker kommunikationsbyråer inom fyra olika områden. Uppdragen är värda ungefär 18 miljoner kronor totalt.


Ämnen i artikeln:

Regeringskansliet

I dag samarbetar regeringskansliet med fyra byråer, men eftersom avtalen går ut söker man nu nya. Det är Gullers Grupp, Grayling, Kreab, JKL, Blomquist, Furniture, ETC kommunikation, Granath, Prime, Nasdaq OMX, Hej Produktion!, Cloud Nine, Bazooka, Intellecta och Hallvarson & Halvarson som suttit på de nuvarande avtalen i fyra år.

– Vi söker byråer inom fyra områden: Det första är genomförandet av kommunikationsinsatser, det andra är kommunikationsrådgivning och för den tredje söker vi någon som kan utveckla digitala tjänster. Det sista området handlar om webbsändning och webbtv-produktion, säger Eva Corp, kommunikationschef på Regeringskansliet.

Upphandlingen kommer att göras i två steg. Först kan byråer som vill vara med och lämna anbud anmäla sig fram till den 29 januari. I nästa steg väljs vissa byråer ut som får vara med och lämna anbud. Hela processen beräknas vara klar i slutet av april 2015.

– Avtalen kommer att löpa i två år och sedan finns det möjlighet till förlängning i två år till. Det är klart att vi alltid vill ha konsulter med kompetens inom området de är verksamma inom. Vi hoppas på bra samarbeten, säger Eva Corp.

Hur mycket arbetsbelastning och inkomster kommer de här uppdragen innebära för de byråerna som väljs?
– Det är inget som jag kan säga nu – utan är alltid utifrån behov. Det som generellt sätt är ett viktigt mål är att vi ska vara ett bra stöd för regeringen och kunna kommunicera deras politik på ett bra sätt. Det är viktigt att vi har kompetens internt och att vi kan komplettera med extern kompetens när behov finns. Normalt köper regeringskansliet inklusive departementen kommunikationstjänster för 15-18 miljoner per år, men det beror helt på behovet.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Regeringskansliet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.