måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Region Skåne på byråjakt

Publicerad: 23 mars 2010, 12:55

Region Skåne går ut i en ny kommunikationsupphandling för att välja 7 reklambyråer att samarbeta med under kommande fyra år.

Ämnen i artikeln:

Region SkåneNavigatorLeif Lindau

UF

Ulrika Fjällborg


truefalse

Navigators vd, Leif Lindau, gillar att jobba med varumärket Skåne. (Foto: Ulrika Fjällborg)

Region Skåne är de skånska kommunernas och landstinget i Skånes centrala organisation på en rad områden: sjukvård, hälsovård, tandvård, kollektivtrafik, kultur, utbildning, näringslivssatsningar, plaering och miljö. Nu går organisationen ut i en ny reklambyråupphandling.

Regionen söker kommunikationsbyråer som kan leverera ”alla delar i en kommunikations- eller marknadsföringskampanj” för såväl tryckt som digital reklam och en regional, nationell eller internationell målgrupp.

Upphandlingen sker i flera led. Av de företag som anmäler sitt intresse ska organisationen välja ut 15 byårer som får lämna anbud. Av dem ska organistaionen välja 7 byråer att teckna ramavtal med.

Att sluta ramavtal betyder inte med nödvändighet att byrån får jobb. Men när någon enhet inom Region Skåne­ vill ha något gjort är det de sju byråerna med ramavtal som bjuds in att tävla om det aktuella jobbet.

Avtalen ska gälla från augusti och skrivs på två år med möjlighet till förlängning ett år i taget i två omgångar till totalt fyra år. Den som är intresserad bör dessutom skynda sig: den 30 mars är sista dagen att lämna in en intresseansökan.

En byrå som är med i upphandlingen är Navigator i Malmö:
– Att få jobba med ett varu­märke som Skåne är ju jättekul, säger Leif Lindau, vd på Navigator.

Att det finns viss trygghet i en offentlig uppdragsgivare är inte heller fel, säger han:
– Det är absolut en stor uppdragsgivare även om det delas upp på olika byråer.

Navigator hade avtal med regionen 2004–2008. Då jobbade de mest med turism- och näringslivsdelarna, som var under omorganisation i förra upphandlingen som regionen gjorde. Nu är nya Business Region Skåne med i Region Skåne-upphandlingen.
– Det är en av anledningarna till att vi vill vara med, säger Leif Lindau.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev