Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Regissör mitt i bostadskaoset gör reklamfilm i egen sak

Publicerad: 21 december 2016, 08:46

Magnus Härdner på B-Reel Films har själv erfarenhet av bostadssituationen i Stockholm. Nu gör han reklamfilm för Hyresgästföreningen.


Ämnen i artikeln:

HyresgästföreningenB-ReelLe BureauReklamfilm

I reklamfilmen ville B-Reel Films regissör förmedla att ett tryggt Sverige skapas av trygga människor, och att trygga människor skapas i trygga hem. I filmen för Hyresgästföreningen får vi bekanta oss med människor i olika livssituationer där behovet av hyresrätter står i fokus.

– Det är inte ofta man snubblar över ett manus där både idé och mening berör en så på djupet, men så var fallet när Le Bureau hörde av sig till mig med den här fina filmen, kommenterar Magnus Härdner, regissör hos B-Reel Films i en kommentar.

Magnus som själv bor i trångbodd hyresrätt fick i arbetet med Hyresgästföreningens nya reklamfilm uppleva något nytt som regissör – att regissera film även för egen sak.

– Bostadssituationen i Stockholm är katastrofal om man inte vill bli skuldsatt upp till tänderna. Utan att på något sätt hävda att jag är hårt drabbad i jämförelse med många andra, så sitter jag fast i mitt hyreskontrakt på 38 kvm utan den minsta chans att byta upp mig i storlek.

Hyresgästföreningen tar i filmen ett steg bort från de siffror som normalt redovisas och siktar istället in sig på själva kärnan, att försöka göra boendesituationen mer mänsklig. Le Bureau som står bakom filmen ville få det att handla om människor och deras hem snarare än bostäderna i sig.

– Bostadsfrågan blir ofta något som är lätt att vända ryggen till när man redan bor bra. Med den här filmen vill vi och Hyresgästföreningen bredda frågan. Hur vi bor påverkar hur vi mår, och hur vi mår påverkar samhället i stort. Vi vill bort från siffrorna i bostadsstatistiken och lyfta människorna bakom. Dessutom vill vi få fler att engagera sig, för alla berörs i det långa loppet, säger Le Bureaus art director Anna Kask.

Arbetsgrupp:

Hyresgästföreningen:
Jan Ferlin, kommunikationschef
Kristina Holmgren, projektledare
Jens Lundberg, pressekreterare.

Le Bureau:
John Wernvik, projektledare
Carl Berglind, produktionsledare
Anna Kask, AD
Hjalmar Delehag, copy
Claes Kjellström, planner

B-Reel Films:
Magnus Härdner, Regissör
Anisa Dzindo, producent
Rikard Åström , Exekutiv Producent

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.