Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Regissören Tomas Jonsgården till Bacon

Publicerad: 10 januari 2014, 11:25

Regissören Tomas Jonsgården och producenten Magnus Åkerstedt ansluter sig till Bacon som kommer att representera dem i Sverige, Norge och Danmark.

Ämnen i artikeln:

BaconFlodellfilmFLX

KB

Krister Berntsson


Tomas Jonsgården, en av Skandinaviens mest framstående och prisbelönta regissörer som har regisserat filmer för bla ATG, AMF, Sony Ericsson, IKEA, IF, Volvo, Apoteket och vunnit många priser för sina filmer i Epica, Euro best och Cannes Lions.

Han kommer närmast från flodellfilm.

– Jag kunde inte föreställa mig en bättre början på 2014 och för Bacon, säger Ylva Axell, som precis startat upp Bacon i Stockholm. Jag tycker att Tomas har en unik ton i sina filmer. Med sin fantastiska känsla för det visuella, blir filmerna han regisserar vackra historier med minnesvärda karaktärer. Jag tycker att det är en konst att kunna göra det inom ramen för det kommersiella. Tomas och Magnus är inte bara otroligt duktiga utan fantastiskt trevliga att jobba med, har jag hört under alla år! Jag ser verkligen fram emot att få börja jobba med deml.

Bacon, som grundades för 12 år sedan i Köpenhamn har sedan tre år tillbaka även ett kontor i Oslo. 2013 vann Bacon tre Grand Prix i Epica, Euro best och blev utsedda till Europas bästa produktionsbolag.

Och nu har precis Bacon startat upp i Stockholm och det med producenten Ylva Axell i spetsen, Ylva drev och ägde tidigare FLX tillsammans med Felix Herngren.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev