Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Reglerna är otydliga och otidsenliga"

Publicerad: 24 mars 2011, 10:00

I tisdags kunde Resumé rapportera att reklambyrån Garbergs nekats avdrag för sin 20-årsfest av Högsta förvaltningsdomstolen. – Reglerna är otydliga och otidsenliga, säger Joakim Landin, vd på Garbergs, till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Joakim LandinGarbergs

Garbergs hade stort 20–årskalas i Gamla Färgfabriken i Alvik. 2007. Foto: Resumé.

Joakim Landin, vd på Garbergs.

I fyra års tid har tvisten pågått. Först fick Garbergs nobben av kammarrätten, sedan nekade även Högsta förvaltningsdomstolen att ta upp ärendet till prövning.

– Det är tråkigt att vi inte får detta prövat, vi tycker att reglerna är otydliga och otidsenliga. Eftersom det här beslutet kommer från högsta instans kan vi inte gå vidare heller, säger Joakim Landin.

Festen, som hölls 2007, kostade 620 000 kronor och skulle räknas som marknadsföring enligt reklambyrån. Kammarrätten ansåg dock inte att kalaset hade en sådan anknytning till reklambyråns verksamhet att det gav rätt till avdrag, skriver Nyhetsbyrån Siren.

Skatteverket anser även att Garbergs lämnat in felaktiga uppgifter vilket gör att de åker på max-skattetillägget på 40 procent.

Hur slår det här beslutet mot byrån?
– Inte alls, vi har betalat detta för länge sedan, säger Joakim Landin.

Malin Carlehäll

Ämnen i artikeln:

Joakim LandinGarbergs

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.