Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Reinfeldts flirt med utlandssvenskarna

Publicerad: 20 augusti 2014, 07:47

Reinfeldt i nya filmen.

I en ny reklamfilm från Moderaterna flirtar statsminister Fredrik Reinfeldt med utlandssvenskarna. Över 140 000 utlandssvenskar har fått ett brev från Moderaterna med filmhälsningen från Fredrik Reinfeldt.


Ämnen i artikeln:

Val 2014Fredrik ReinfeldtModeraterna

I filmen hälsar Reinfeldt till svenskar bosatta världen över där han söker fortsatt förtroende för nästkommande mandatperiod vid valet den 14 september.

I riksdagsvalet 2010 var ungefär en kvarts miljon utlandssvenskar röstberättigade, varav mindre än en femtedel röstade. Nu vill Moderaterna knyta dem till sig i högre utsträckning.

Över 140 000 utlandssvenskar har fått ett brev från Moderaterna med länk till filmhälsningen från Fredrik Reinfeldt.

– Internet ger helt nya möjligheter för partier att nå ut till väljare vilket det här är ett bra exempel på. En videohälsning ger en mer personlig känsla och är ett effektivt sätt att nå fram med ett budskap, säger kommunikationschefen Per Nilsson och fortsätter:

– Valet är ett vägval för Sverige, ska vi fortsätta att stärka ekonomin och föra en politik för fler jobb. Vi har presenterat en politik som ska göra att över 5 miljoner människor ska ha ett jobb att gå till år 2020. Mot det står en splittrad vänsteropposition med en försvagad Socialdemokrati som går till val på höjda skatter och bidrag, det leder till färre jobb och en sämre ekonomi. Om detta val berättar Fredrik Reinfeldt i filmen och jag tror det är ett angeläget budskap som många väljare kommer att uppskatta.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.