Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Reklamare lanserar skäggolja

Publicerad: 19 september 2014, 08:55

Ya-sin Chahimi säljer skäggolja.

Hipstertrenden fortsätter att frodas – trots domedagsprofetiorna. Nu lanserar den frilansande reklamkreatören Ya-sin Chahimi en skäggolja för ”kvalitetsknarkande”, medvetna män.


Ya-sin Chahimi, som tidigare jobbat på byråer som Join the Carnival, Klirr och Projector, menar att hans egen skäggväxt är ett arv från hans morfar och farfar – den ene från Sverige och den andre från Marocko.

Hipstertrenden med jätteskägg har spåtts vara på väg att sjunga pp sista versen, men den står ändå fortfarande stark, även i reklambranschen.

Nu lanserar Ya-sin Chahimi en egenframtagen exklusiv skäggolja – ”Y–S.C.1”.

Kan du berätta mer om produkten?

– Tänk bort glada mustascher, barberarkitsch och old school-tatueringar. Min olja riktar sig till den medvetne mannen som vill ha en kvalitetsprodukt med en tanke större än själva produkten. Den består av 100 procent arganolja.  Oljan ger ett mjukare och glansigare skägg och vårdar skinnet på haka och kind. Bort med klåda, mjäll och irritation.

Är hipsters huvudmålgrupp?
– Jag skulle vilja kalla dem medvetna män som vet vad de vill ha. Kvalitetsknarkare.

Hur stor är efterfrågan?
– Män är generellt skeptiska. Men min lilla egna undersökning visar att det finns ett uppdämt behov av kvalitetsprodukter som vårdar skägg.

Vad kan du säga om marknaden?
– Smal, men det är en marknad på uppgång. Har själv under många år letat efter produkter som tar hand om skägget. De få produkter jag stött på har, i mina ögon, varit undermåliga. Därför bestämde jag mig för att ta fram en egen produkt.

Kan det bli en storsäljare med tanke på skäggtrenden?
– Låt mig ta uttrycket "All your base are belong to us!" till hjälp.

Hur ska oljan marknadsföras?
– Smalt, exkluderande och svåråtkomligt.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.