Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Reklamares fritidsprojekt blev skräddat samarbete

Publicerad: 27 januari 2015, 14:55

Tre yllehalsdukar i AIK:s klassiska accentfärger är resultatet av ett nytt samarbete mellan idrottsföreningen och den brittiska klädbutiken Ryder & Amies.


Ämnen i artikeln:

Lowe BrindforsPatrik ReuterskiöldAIK

Henning Wijkmark som är initiativtagare till projektet ser halsduken som en självklarhet på matchdagar och har länge undrat varför AIK inte tillverkat sina egna:
- När AIK öppnade dörren för idéer kring nya produkter var det bara att sätta igång designarbetet, hitta den bästa tillverkaren och börja väva, säger han i en kommentar.

Halsdukarna har varit ett fritidsprojekt för Henning Wijkmark och Patrik Reuterskiöld. Till vardags arbetar de som copywriter respektive creative director på reklambyrån Lowe Brindfors.

Deras val av tillverkare föll på Ryder & Amies. De nya halsdukarna har tillverkats i deras fabrik i Cambridge i England.  Ryder & Aimes har en lång bakgrund av att skrädda högtidskläder och ceremoniella dräkter och har samarbetat med Cambridge olika universitet i över 150 år. I dag drivs verksamheten av femte generationen Amies.

Halsdukarna, som finns i en begränsad upplaga, går att få tag i på aikshop.se eller i AIK:s egen butik vid Nationalarenan.

Linnéa Kihlström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.