Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Reklamattacken mot Clinton: ”En trött karriärpolitiker”

Publicerad: 7 oktober 2016, 06:22

Konservativ grupp vill se Donald Trump vinna i "swing states", Snapchat på väg mot börsen, svensk tv-profil fast i orkanen. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

MTVFacebookCecilia Beck-FriisSnapchatDonald Trump

Reklamattacken mot Hillary Clinton
En ny reklamfilm från en konservativ anti-Clinton grupp tar utgångspunkt i samma budskap som Donald Trump myntade under den första debatten mellan kandidaterna; "Hillary Clinton saknar uthålligheten för att klara jobbet" genom att beskriva henne som "en trött karriärpolitiker". Enligt AdAge är de 30 och 60 sekunder långa kampanjfilmerna ämnade för så kallade "swing state" där opinionen står och väger mellan kandidaterna.


Snapchat på väg mot börsen
Snap Inc, som ligger bakom meddelandeappen Snapchat, förbereder en börsnotering och värderingen kan då komma att bli 25 miljarder dollar eller högre. Källor till Wall Street Journal uppger att företaget siktar på en notering i slutet av mars nästa år.  Bolaget värderades till 17,8 miljarder dollar i samband med en finansieringsrunda i maj.

MTV söker byrå – ska göra om varumärket
MTV söker byråer som kan hjälpa kanalen kreativt och med medieplanering. Detta eftersom varumärket vill gå tillbaka till sina musikaliska rötter, uppger källor med insyn i frågan till AdAge.

SD-politikern svarar på kritiken
SD:s riksdagsledamot Anna Hagwall har blivit ordentligt kritiserad efter sitt uttalande att hon vill stoppa Bonniers dominans på mediemarknaden, bland annat från det egna partiet. Nu svarar hon på kritiken.
– Jag har rätt till en egen åsikt. Jag står för detta. Medias ägande måste breddas, säger hon till Dalarnas Tidning.

Cecilia Beck Friis nya jobb
För drygt ett år sedan fick Cecilia Beck Friis lämna jobbet som vice vd för TV4-Gruppen sedan lanseringen av streamingplattformen C More misslyckats. Nu går hon ihop med Per Åström och Anders Ribbing för att skapa VR-tjänsten Rayvr. Det rapporterar Di Digital. Beck Friis som ledde Bonnier Broadcasts digitala satsning sitter sedan tidigare i styrelserna för Paradox Interactive, Net Insight och Acando.

Oculus släpper webbläsare för VR...
En webbläsare för det Facebook-ägda VR-headsetet Oculus Rift som är helt anpassad för VR-innehåll kommer snart att lanseras. Det meddelade Oculus under sin utvecklarkonferens natten till fredag. Webbläsaren går under kodnamnet Carmel och släpps i en utvecklarversion inom kort. Det skriver Techcrunch.

...och så vill Zuckerberg göra VR socialt
På konferensen presenterade också Mark Zuckerberg hur man tänkt sig att VR ska bli en mer social företeelse. Med hjälp av kombinationen mellan VR och augmented reality där vänner kan projiceras som avatarer ovanpå 360-bilder från olika platser i världen kan man umgås genom att till exempel konversera eller spela spel. Det rapporterar Qz.

Viasat-profilen fast i orkanen
Orkanen Matthew har skördat många dödsoffer och är på väg in över den sydöstra USA. Där, i Miami, befinner sig just nu Viasat Sports programledare Ola Wenström på jobbresa.
– Vi hade jobbplaner de två-tre närmaste dagarna i West Palm Beach som är det område där det förväntas bli som värst. Så på så sätt har vi blivit påverkade. Men inte på något jobbigt eller otäckt sätt, säger sportprofilen till Expressen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.