Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Reklambilden ger Woody Allen 38 mkr

Publicerad: 19 maj 2009, 05:54

Klädföretaget American Apparel betalar filmregissören Woody Allen 5 miljoner dollar i en uppgörelse om användandet av en bild på Allen i en reklamkampanj. American Apparel grundare hävdar att reklamen var en kommentar till tabloidpressen.


Ämnen i artikeln:

Woody AllenAmerican Apparel

Reklamkampanjen som fick Woody Allen att se rött.

I går skulle rättegångsförhandlingarna i New York mellan Woody Allen och American Apparel ha inletts. Den amerikanske filmregissören har stämt American Apparel på 10 miljoner dollar i skadestånd för att företaget använt en bild på honom i en reklamkampanj utan tillstånd.

Nu blev det ingen stämning eftersom parterna gjorde upp i godo och Allen fick nöja sig med 5 miljoner dollar, skriver Guardian.

Inför förhandlingarna hävdade American Apparels advokater reklamen inte kunde ha förstört Allens rykte eftersom han förstörde sitt rykte redan när han på 1990-talet inledde ett kärleksförhållande med den då 22-åriga Soon-Yi Previn, adoptivdotter till Mia Farrow som Allen då hade en relation med.

Advokaternas strategi fungerade inte eftersom American Apparels grundare Dov Charney plötsligt hävdade att reklamen var en kommentar till hur både Woody Allen och han själv hade blivit behandlade av media.

Charney har flera gånger anklagats för sexuella trakasserier av före detta anställda. Anklagelserna gjorts upp i godo eller lagts ned.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Woody AllenAmerican Apparel

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.