Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Reklambolag vägrade betala ersättning

Publicerad: 15 december 2010, 09:27

Filmbolaget NonStop Entertainment AB har haft en avtalskonflikt med film- och reklambolaget Brixgate Communication AB som erbjuder reklamfinansierad film via bredband. Brixgates vd anser att filmleveranserna inte hållit måttet enligt avtal och har vägrat betala kvartalsersättningen på 400 000 kronor.


Nu tvingas Brixgate Communication AB betala 424 000 kronor till NonStop Entertainment AB, enligt en treskodom nyligen i Stockholms tingsrätt.
– Vi ingick ett avtal med dem som inte följdes, säger Ebba Bjelkholm, pressansvarig på NonStop Entertainment AB.

NonStop Entertainment AB ingår i koncernen Millenium Media Group, ett stockholmsbaserat filmbolag som distribuerar internationella film-och tv-rättigheter för den nordiska och baltiska marknaden av hög kvalitet med filmer som "Se mig", "Gomorra", "The wrestler" och "Buena Vista Social Club".

Förra året ingick bolaget ett licensavtal på inledningsvis tolv månader med Brixgate Communication AB. Nonstop Entertainment AB tillät digitala rättigheter till ett antal spelfilmer till en video-ondemand tjänst, film via bredband. Kunden kan själv välja när han eller hon vill se filmen.

Enligt licensavtalet garanterade Nonstop Entertainment AB att Brixgate Communication AB icke-exklusivt fick tillgång till 100 filmer i 90 dagar för AVOD-modellen, en reklamfinansierad del där slutanvändaren kostnadsfritt får se filmer mot reklam.

Minimiersättningen per kvartal för dessa filmer var 400 000 kronor.

Men det kom aldrig någon inbetalning från Brixgate Communication AB för den andra minimiersättningen som fakturerades den 20 april, trots flera påminnelser. Ärendet gick därför vidare till kronofogden som överlämnade det till tingsrätten.

Brixgate Communication AB ska även ersätta Nonstop Entertainment AB:s rättegångskostnader på 17 000 kronor.

Varför betalade ni inte, Urban Hjelm, tillförordnad vd och styrelseordförande för Brixgate Communication AB?
– Vi har inte fått de leveranser som vi räknat med. Vi var inte nöjda med innehållet. Nu hoppas vi kunna lösa det här i god anda på ett konstruktivt sätt. Det blir så här ibland, Nonstop Entertainment försökte sätta press på oss.

Har ni sagt upp avtalet med Brixgate Communication AB?
– Just nu för vi i en diskussion och det är inte klart än, säger Ebba Bjelkholm.

Lilian Andersson

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.