Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Reklambomben

Publicerad: 11 augusti 2010, 12:51

Lowe Brindfors fräcka dubbelvärvning från rivalen King:
Stjärnduon Josephine Wallin och Niclas Carlsson.
– Kreativitet är grundstenen i vårt erbjudande och vi välkomnar nu två av Sveriges mest prisbelönta kreatörer, säger Bjarte Eide, vd på Lowe Brindfors.


Ämnen i artikeln:

KingLowe BrindforsNiclas Carlsson

Niclas Carlsson och Josephine Wallin.

I fjol sa Lowe Brindfors upp 27 anställda. Byrån gick back 34,9 miljoner kronor i fjol. Året innan, 2008, blev det en vinst på 10 miljoner år 2008.

Nu rekryterar byrån en stjärnduo från King: Josephine Wallin, art director, och Niclas Carlsson, copywriter. De tillträder den 1 oktober och har under King-tiden arbetat med kunder som ICA, Com Hem, Lotto, A Non Smoking Generation, SJ och Aftonbladet.

– Efter sex roliga och utvecklande år på King är det dags att lämna trygghets-zonen och prova vingarna någon annan stans. Lowe Brindfors är i ett spännande läge just nu och det känns som stora saker kan ske. Det ska verkligen bli kul att sätta igång, säger Josephine Wallin och Niclas Carlsson i en kommentar.

Vd:n Bjarte Eide är mycket nöjd med nytillskotten.

– Kreativitet är grundstenen i vårt erbjudande och vi välkomnar nu två av Sveriges mest prisbelönta kreatörer. Jag har imponerats av Josephine och Niclas och ser fram emot att de nu kommer att stärka vårt erbjudande ytterligare, säger Bjarte Eide i en kommentar.

Lowe Brindfors har fått en ny storkund i Telenor.

– Lowe Brindfors befinner sig i en spännande, rolig och intensiv tid med stora möjligheter. Stjärnkreatörerna Josephine och Niclas är därför ett oerhört välkommet tillskott i vår laguppställning, säger Rickard Villard, creative director, Lowe Brindfors.

Byrån hoppas gå med vinst i år.

Kings creative director Frank Hollingworth:

– Det är alltid tråkigt när duktiga människor slutar. Men det ger samtidigt möjlighet till andra att få chansen.

– Jag började ju på Brindfors en gång i tiden för att starta King, så det känns väl bra att betala tillbaka.

King letar förstärkningar. Men inget är klart, enligt  Frank Hollingworth.

– Vi har ingen jätteakut brist. Vi tar det lugnt.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.