Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Reklamboss investerar i designföretag

Publicerad: 19 augusti 2008, 12:33

Johan Larsson, tidigare vd för reklambyrån Tempel, blir delägare och styrelseledamot i  designföretaget Johnlook.com. Uppdraget: utveckla bolagets nya satsning på skräddarsydd design.


Johan Larsson. Foto: Resumé.

När Johan Larsson lämnade Tempel i slutet av förra året var han hemlighetsfull om sin framtid.

Nu är det klart att han får en inflytelserik roll hos Johnlook.com – designföretaget som grundats av ad:n John Mellkvist, tidigare på bland annat  Lowe Brindfors och Hall & Cederquist/Y&R.

JohnLook.com säljer grafiska identiteter till framför allt  mindre företag och privatpersoner.

–  JohnLook.com har en fantastiskt bra och tydlig affärsidé. Efter närmare 20 år inom reklam och marknadsföring ser jag ett stort behov, inte minst för mindre företag, som varken vill eller har råd att gå till dyra designbyråer. Jag tror verkligen på företaget och nu är utmaningen att få de många att upptäcka JohnLook.com, säger Johan Larsson i en kommentar.

Johan Larsson vill inte uppge hur mycket han investerar i företaget.   Sedan tidigare har bland annat reklambyrån Paradisets grundare Stefan  Öström och   ad:n Magnus Löwenheilm investerat i JohnLook.com.

Johan Larsson, kommer inte att jobba som anställd utan letar fortfarande efter en ny huvudsyssla efter avhoppet från Tempel.

– Det kan bli klart vid årsskiftet vad jag ska göra, säger han till Resume.se.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.