Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Reklambyrå kapade von Kröckerts nätidentitet

Publicerad: 23 februari 2015, 15:49

Ernst Billgren/Wilhelm von Kröckert

Foto: Pressbild

Den folkkära konstnären Ernst Billgrens namnbyte gick lite väl snabbt. Wilhelm von Kröckert, som han numera kallar sig, hann inte registrera någon webbdomän. Det upptäcktes tidigt av en reklambyrå, som då tog beslutet att säkra konstnärens nätidentitet.


Resumé kunde tidigare i dag berätta att konstnären Ernst Billgren bytt namn till Wilhelm von Kröckert. Men strax efter nyheten om namnbytet upptäckte kommunikationsbyrån Jerhammar & Co i Norrköping att konstnären hade missat att säkra sin nätidentitet. Byrån registrerade därför flera domäner som skulle kunna vara av intresse för Wilhelm von Krökert. Anledningen var att man vill rikta ljuset mot frågan om nätpirater.

Magnus Hollwin, vd på Jerhammar & Co skriver i ett mejl till Resumé att de "ofta möts av en naiv inställning till betydelsen av att säkra en så vital tillgång som sitt varumärke i både varumärkesregister och som domän valde vi att visa hur enkelt det är att tappa kontrollen över detsamma".

De domännamn som registrerades var: krockert.se, krockert.com, kröckert.se, kröckert.com, wilhelmvonkrockert.se, wilhelmvonkrockert.com, wilhelmvonkröckert.se

Men byrån har inte för avsikt att behålla domänerna utan säger att de skänker samtliga till Wilhelm von Kröckert.

Linnéa Kihlström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.