Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Reklambyråer i storbråk

Publicerad: 14 april 2009, 12:50

Webbreklambyrån Swemedia stämmer sin konkurrent Nordic Media.
Anledningen är att Swemedia anser att konkurrenten använder Swemedias namn när de säljer sina tjänster.


Det är Swemedia AB som lämnat in en stämning till Marknadsdomstolen. Bakgrunden, enligt de inlämnade handlingarna, är en före detta medarbetare som snyltar på byråns namn.

Byrån anställde en säljare den 10:e april 2006. I september i fjol lämnade han sin tjänst på Swemedia och gick istället till konkurrenten Nordic Media AB. Båda byråerna jobbar med marknadsföring på nätet och erbjuder på sina hemsidor annonsering på Google.

Enligt Swemedia har säljaren efter att han börjat hos konkurrenten kontaktat Swemedias kunder. Han ska i de kontakterna sagt att Nordic Media är samma bolag som Swemedia alternativt att Nordic Media köpt upp konkurrenten.

När sedan Swemedia kontaktat sina kunder för att förnya avtal har de fått beskedet att de redan förlängt det med Nordic Media.

Swemedia skriver i stämningsansökningen att detta skett i en så stor omfattning att de misstänker att säljaren tagit med sig kundlistor när han slutade.

Swemedia kräver nu att Nordic Media slutar att sälja sina tjänster genom att påstå att bolagen är identiska. För att stoppa konkurrentens försäljningsmetoder vill Swemedia att Marknadsdomstolen fastställer ett vite på 1 miljon kronor, eller ett annat ”verkningsfullt” belopp.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.