Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Reklambyrån lägger locket på efter af Donner-domen

Publicerad: 27 maj 2010, 09:47

Det är locket på hos reklambyrån Attraction där Jan Liikane är projektledare – mannen som i Johan af Donner-härvan döms till 1,5 års fängelse för grovt bedrägeri och grovt bokföringsbrott, och dessutom får fem års näringsförbud.


Ämnen i artikeln:

Johan af DonnerRöda KorsetAttraction

Byrån Attraction hade både Röda Korset och Cancerfonden som kunder, men byrån var aldrig inblandad i bedrägeriet mot de två organisationerna. 

Fakturorna skrevs i stället ut av Attractions projektedare Jan Liikane, via hans privata bolag Duo. De attesterades sedan av Johan af Donner som chef på både Cancerfonden och Röda Korset och pengarna gick sedan till af Donners bolag. Jan Liikane fick också en minde del av fakturans värde.

Han förnekar inte att det gått till så, men han förnekar att han gjort något brottsligt.

Jan Liikane hävdar att han hade fullkomligt förtroende för af Donner och att det kom som en chock när det stod klart att Johan af Donner polisanmälts under 2009.

Efter domen i går står Jan Liikane kvar som projektledare på Attractions hemsida. Byrån har inte lämnat några kommentarer efter domen.

Resume.se har sökt Attractions vd Per Lindeblad under hela dagen i går och även i dag.

Styrelseordföranden Stefan Widén:
– Jag har inga kommentarer, jag hänvisar till Per Lindeblad som är beredd att ge kommentarer.

Men han går ju inte att nå.
– Du får försöka igen.

Varför svarar han inte?
–  Det är väl många som ringer honom, du får prova igen.

Inte heller Jan Liikane har gått att nå.

När Resume.se når en annan medarbetare lägger vederbörande på luren.

Jan Liikane hade i går inte bestämt sig för om han ska överklaga domen på 1,5 års fängelse eller ej:

– Jag har bara fått domslutet och vill avvakta tills jag har fått domen i sin helhet. Spontant kan jag konstatera att tingsrätten helt och hållet gått på åklagarens yrkande och det är vi såklart inte nöjda med. Särskilt med tanke på att min huvudman förklarat sig oskyldig på varje punkt, sa hans advokat Ulf Bagner till Resume.se.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.