Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Reklambyrån som Helena Westin vill köpa

Publicerad: 18 augusti 2010, 13:19

Mediebyrån Bark Stockholm har tagit första steget till ett reklambyråköp när tremannabyrån Atna nu flyttar in i lokalerna. – Det är vår ambition, säger Helena Westin, reklamchef på byrån.


Ämnen i artikeln:

Bark StockholmHelena Westin

På bilden från vänster: Helena Westin, David Ziemsky, Frida Johansson och Nicolas Zander. Saknas på bilden gör Tove Birgersson Fallgren.

Bark Stockholm aviserade  redan i våras att de satsar hårt på tillväxt och framför allt på reklamsidan. Helena Westin rekryterades för att bygga en reklambyrådel i bolaget och byrån har flera reklamuppdrag igång, bland annat för lågprisvaruhuset Rusta.

Sedan dess har Westin varit runt och träffat byråer och människor för att köpa en reklambyrå för att möta kravet på snabb och stark tillväxt. Hon hittade vad hon sökte närmare än hon först trodde: tremannabyrån Atna, som har reklamuppdrag för flera av Bark Stockholms mediakunder.

– Vi har gemensamma kunder, bland annat Vinnarrum, Offerta och Datumlotteriet. Nu prövar vi att vara sambos och glöder vi ihop så kommer vi såklart att göra affär, säger Helena Westin.

– Atna har också inställningen att det är roligt att jobba resultatbaserat. Många reklambyråer pratar om det men få vill det på riktigt.

Atna består av tre delägare: David Ziensky, Tove Birgersson Fallgren och Nicolas Zander. De tänker sig också ett uppköp framåt jul.

– Vår ambition är att vi ska lära känna varandra så bra att vi ska vilja gå hela vägen ut, men vi vill lära känna varandra först, säger David Ziensky.

– Om ett par månader ska vi utvärdera läget och kring jul ska vi välja om vi vill gå djupare in i detta eller inte.

I somras köpte Bark Stockholm 30 procent i den norska mediebyrån Insight AS, som bland annat har Reitan på kundlistan. Byrån har också rekryterat Zophiah Hansson från Bizkit Pool.

Ulrika Fjällborg

Ämnen i artikeln:

Bark StockholmHelena Westin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.