Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Reklamduon splittras

Publicerad: 28 oktober 2009, 11:48

Hof Productions Jens Odelbring och Kalle Haglund går skilda vägar. – Vi är fortfarande vänner men vill åt olika håll, säger Jens Odelbring till Resume.se.


Jens Odelbring (till vänster) och Kalle Haglund.

Våren 2007 startade producenten Jens Odelbring och regissören Kalle Haglund produktionsbolaget Hof Production – ett bolag inriktat på produktion av reklamfilm, interaktiv webbfilm och musikvideos.

–  Målet är att hålla en hög nivå så att vi får möjlighet att pitcha mot de bäst och intressantaste scripten konkurrera med etablerade bolag som Acne, Camp David och Social Club, sa de båda till Resume.se i april 2007.

Hof Production har gjort svenska och utländska reklamfilmer för bland annat AMF, Comviq, Ikea, Mc Donalds och Skoda. Svenska samarbetspartners har bland annat varit Forsman & Bodenfors, Farfar och DDB.

Men nu splittras duon. Kalle Haglund har köpt ut Jens Odelbring.

Är det oenighet som ligger bakom?

– Vi är vänner men vill åt olika håll. Vi går skilda vägar för att inte bli ovänner så att vi kan fortsätta att umgås privat, säger Jens Odelbring.

Vad ska du göra nu?

–  Det är oklart än så länge. Jag för samtal med olika folk, men inget är klart.

Kalle Haglund ska driva företaget vidare, tills vidare.

– Vi har informerat kunderna, så de vet vad som händer, säger Jens Odelbring.

Han inledde karriären på Forsberg & Co och gick sedan till Esteban där han gjorde ett 40-tal reklamfilmer.

Kalle Haglund började sin karriär som ad på skivbolaget Burning Heart Records 1995 och arbetade som regissör på Stylewar 2000-2005. Han har även frilansat och utfört uppdrag internationellt.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.