Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Reklamduons galna konstdebut

Publicerad: 27 januari 2012, 13:30

Jättekaninen i Lego/Duplo.

Titta, en jättestor Lego-kanin på Liljevalchs! Den är gjord av två reklamare: Petra Ryrberg, AD&D, och Mats Wallin, Gyro. Allt började när de lekte med sina barn.


Ämnen i artikeln:

GyroAD&D

I dag är det premiär för Liljevalchs vårutställning. Besökarna möts av en två meter hög Duplo-kanin, fångad mitt i språnget.

Kaninen är gjord av två art directors som båda  debuterar som konstnärer: Petra Ryrberg, AD&D, och Mats Wallin,  Gyro.

Det började som en lek med sönerna men tog sedan steget vidare till en "gestaltningsövning" på semestern.

– Efter semestern kunde vi inte släppa tanken på kaninen, därför tog  vi kontakt med Frigolite Design för att formalisera kaninen som  skulptur. Magnus Bergström och hans team tände direkt på kaninen och  erbjöd sig att ta fram en fullskalig två meter hög skulptur i frigolit.

Petra och Mats skickade in skulpturidéen till Liljevalchs vårsalong  och Liljevalchsjuryn – med konstnärer som Ernst Billgren, Annika von  Hausswolff och Peter Johansson, samt ordföranden Mårten  Castenfors/Liljevalchs – nappade. Av de 2136 sökande valdes 130  bidrag ut.

Projektet utvecklades sedan ytterligare och blev en typ av kampanj.

–      Under ett seminarium anordnat av Svenska Dagbladet deltog jag i  en tävling och vann en helsida i det interaktiva magasinet SvD Insikt. Och då kändes det spännande att göra något i samband  med utställningen, säger Mats Wallin.

I annonsen uppmanas betraktaren att bygga sin egen konst genom att dra fingret över skärmen och bygga sin egen Lego-kanin.

Bitarna från kaninen kan också bilda en liksidig kub. Det gör att kaninen blir till en förpackning i sig själv.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

GyroAD&D

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.