Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Reklamfeber inför Champions League-finalen

Publicerad: 27 maj 2009, 13:48

Messi och Zidane är frontfigurer i Adidas kampanj som rullar ut idag i samband med den stora finalen i Champions League. Kampanjen är startskottet på en längre kampanjserie som ska pågå till VM 2010.


Ämnen i artikeln:

Adidas

Kampanjen är framtagen av Adidas globala kommunikationspartners 180 Amsterdam och Riot. I Sverige jobbar Adidas med ett byrånätverk bestående av bland annat Carat, TBWA, Jung Relations och The Viral Company.

Frontfigurer för kampanjen är Messi och Zidane. Filmen gör reklam för den nya fotbollsskon F50i från Adidas. Kampanjen är upplagd som en serie i vilken Zidane åker runt och letar efter det perfekta laget. Kampanjens namn är ”Every Team Needs”.

– Kampanjen går ut på att Zidane som storyteller och ledsagare ska hitta den perfekta startelvan. I ett lag behövs alla spelartyper, och i den först filmen åker han till Buenos Aires för att söka efter artisten i laget och gnistan på planen. Där finner han Messi, världens just nu bäste fotbollsspelare med rörelser snabbare än blixten. Messi bär den nya adidas F50i, som är utvecklad för denna spelartyp, säger Emma Stjernlöf, nordisk pr-chef Adidas

Första filmen har titeln ”Every Team Needs the Spark”.

Fokus i kampanjen ligger på online. Kampanjen kommer att lanseras i hela världen från början av juni. Den består av retail, tv, online, mobilt, pr, events och Adidas egen tv-kanal adi-tv.

På sajten adidas.com/football kommer man att kunna följa Zidanes dagliga blogg och se aktuella intervjuer med olika fotbollsstjärnor.

I Sverige kommer Adidas främst att satsa på retail, online och pr.

Linda Fagerlind

Ämnen i artikeln:

Adidas

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.