Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Reklamfilm angriper regeringens ungdomspolitik

Publicerad: 23 april 2014, 07:38

"Men hallå... De vill att jag ska jobba på personal ass", säger karaktären i filmen.

Foto: Skärmklipp från Youtube.

Reklamfilmen "de bortskämda", som fackförbunden 6F står bakom, släpps i dag. Filmen ironiserar över hur borgerliga debattörer skyller arbetslöshet och bostadsbrist på dagens ungdom.


Filmerna är en del av kampanjen "Vilket samhälle vill du ha?". Med den vill 6F uppmärksamma vardagen som unga kan befinna sig i: tillfälliga anställningar, bostadsbrist, arbetslöshet och en otrygg tillvaro.  

– Filmerna visar hur absurt det blir när debattörer förklarar kollektiva problem med den enkla lösningen att dagens ungdom skulle vara lata, bortskämda, inkompetenta och leva i överflöd samtidigt, säger Jonas Pettersson, kommunikationschef SEKO, i ett pressmeddelande.  

I filmerna används diskussioner från dagens debatt i en historisk kontext för att visa på en samhällsutveckling som går åt fel håll.

– Regeringen har försämrat villkoren på arbetsmarknaden för de som är mest utsatta. Otrygghet ges som medicin för arbetslöshet. Givetvis kommer vi från fackligt håll fortsätta uppmärksamma ungas försämrade villkor i arbetslivet inför valet, säger Jonas Pettersson, i ett pressmeddelande.  

Producent är Arena Opinion i samarbete med Spets. Tre filmer kommer att släppas på YouTube fram till första maj, med start i dag.  

6F består av Byggnads, Elektrikerna, Fastighets, Målarna och Seko.  

Arbetsgrupp
Skådespelare: Robert Fux och Lotti Törnros
Idé och projektledare: Sonja Schwarzenberger
Producent: Anna Bengtsson
Regi: Joakim Hesselgren
Fotograf: Erik Henriksson
B-foto: Johan Helmersson
Scenograf: Alexander Söderholm
Kostym: Amanda Martinez
Mask: Tallee Savage
Klipp: Mikael Carlsson
Motion graphics: Björn Svensson
Produktionsbolag: Arena Opinion och Spets produktion

Se filmen här:

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.