Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Reklamfilmen om djurgårdarnas klassiska restaurang

Publicerad: 4 april 2016, 12:25

Östra Station har utsetts till Europas femte bästa järnvägsrestaurang. Trots det har de hotats av stängning. Ölmärket Eriksberg hyllar ägaren Berit Wahlgren i en ny film.


Ämnen i artikeln:

EriksbergCarlsbergAnimalReklamfilm

Restaurangen vid Östra Station är ett klassiskt tillhåll för DIF-fans innan matcher och andra tillställningar. I fjol utsågs den också till Europas femte bästa järnvägsrestaurang tack vare deras husmanskost. Men resan har inte varit lätt: Berit Wahlgren har kämpat hårt mot hot om vräkning och höjda hyror.

Nu har ölmärket Eriksberg gjort en reklamfilm som berättar om resan. I klippet (som du kan se här nedan) berättar Berit om kampen för att behålla sin restaurang.
– Eriksberg handlar om god öl och goda historier som förtjänar att berättas. Historien om Berit Wahlgren och hennes restaurang är en historia om utpressning, mordbrand och svensk husmanskost när den är som allra bäst — fylld av smör och grädde, kommenterar Johan Kikas, varumärkeschef för Eriksberg.

Eriksberg marknadsförs som "det självklara matölet som passar utmärkt till svensk husmanskost".
– Se filmen och bli kär i Berit. Eller gå ännu hellre dit, för god mat, god dryck och bra snack. En restaurang blir liksom inte mer äkta än så, säger Jacob Sempler på byrån Animal som ligger bakom kampanjen.

En printkampanj går parallellt i tidningarna Gourmet, Illustrerad Vetenskap och Svensk Jakt.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.